2010-02-09 15:15:01• hírek • Gozner Gertrud

Gondolkozz, mielőtt elküldöd!

Az Európai Bizottság február kilencedikét nevezte ki a Biztonságosabb Internet Napjává. Ennek kapcsán kedden, a Szatmár Megyei Rendőrség felvilágosító kampányt tartott az Avram Iancu általános iskola I-VIII osztályos tanulói körében.

A rendőrség munkatársai kérdőíveket osztottak szét a tanulók között, amelyben a gyerekek internetezési szokásaira voltak kíváncsiak. Az összesített eredmények alapján az Országos Rendőrkapitányság egy akciót fog elindítani, amelyen keresztül a gyerekek biztonságos internethasználatára hívják fel a figyelmet, különös tekintettel a közösségi oldalakra.

A hatóság szerint fontos, hogy a kiskorú ne adja ki mindenkinek a személyes adatait, és képes legyen visszautasítani az on-line érkező agresszív közeledéseket, amelyek mögött pedofilok is rejtőzhetnek. Ezek az egyének egy idő után személyes találkozást követelnek, és a megrontás mellett gyermek-pornográf felvételeket is készítenek.

Egy európai uniós felmérés szerint az európai tinédzserek fele tölt fel magáról személyes adatokat az internetre, ahol azok örökre elérhetőek és bárki számára megtekinthetőek maradnak. A biztonságosabb internet napja alkalmából az Európai Bizottság a következő üzenetet szeretné eljuttatni a fiatalokhoz: Gondolkozz, mielőtt elküldöd.



Kérdőívet töltöttek ki az Avram Iancu iskola diákjaival


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: